Beste allemaal.

Hier weer een berichtje van ons. Na een periode in Nederland zijn we weer terug in Egypte. Ondanks dat we een goede tijd gehad hebben in Nederland zijn we blij om weer terug te zijn. De tijd dat we in Nederland gewerkt hebben, was ook een goede ervaring.

Op een woensdag zijn we in Cairo geland en donderdagmorgen zijn we naar het zuiden vertrokken. Gelukkig had de non een chauffeur geregeld zodat we even konden wennen aan het verkeer en zodat we de Egyptische verkeersregels wat konden opfrissen. De non had ook de meeste stof van 4 maanden weggehaald zodat we in een schoon huis kwamen. Het was even wennen aan de tempratuur van 35 graden. Gelukkig gaan we de winter tegemoet en dalen ook de tempraturen. Wel valt het ons op dat alles erg duur geworden is wat zeker voor de Egyptenaar een uitdaging is om rond te komen.

Helaas was er een waterleiding gesprongen op de straat. Daardoor zaten we de eerste dag zonder water. De straal heeft wel een mooie foto opgeleverd.  De volgende dag wilde we gaan koken maar helaas; de gasfles was leeg. We wisten weer dat we in Egypte waren en hadden een goede reden om patat te eten…

Zaterdag zijn we naar het werk geweest en het was een bemoediging voor ons om te zien dat ze door gegaan zijn met het werk en ook nagedacht hadden over nieuwe ideeën. Zo kunnen we de draad gewoon weer oppakken. We zijn gelijk decembermarkten gaan regelen want ze hadden veel spullen af die verkocht kunnen worden.

Er was nog een verrassing want het nieuwe gebouw is zo goed als af. Volgens de Bisschop is het over 2 weken af en volgengs de architect is het over 3 weken af. Wij rekenen dat we over 6 weken over kunnen. Aan de slag dus!

Hartelijke groet uit Egypte,

Marja en Margreet

Categorieën: Nieuw gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *