Levensverhaal Mariam

Op deze pagina kunt u lezen hoe ons project het leven van Mariam volledig heeft veranderd. Met dit verhaal hopen wij u te kunnen laten zien hoe belangrijk ons werk in Egypte is. Mariam kwam 2 jaar geleden naar het centrum van de non in El Minia. Ze kwam met haar moeder, om ingeschreven te worden voor het centrum waar ons project is.

Helaas was er geen plek voor haar en ze kwam op de wachtlijst. Afgelopen oktober kwam er voor haar een plaats vrij in het project. Weer kwam ze met haar moeder maar ze was erg veranderd. Ze zat helemaal in elkaar gedoken zonder kleren aan. Toen de non vroeg waarom ze geen kleding aan had vertelde haar moeder dat ze bij de beesten leefde. Zoals vele ouders in Egypte weten ze niet hoe ze moeten zorgen voor een beperkt kind. Bij de beesten leven is in Egypte voor gehandicapten de harde realiteit.  Dit zijn schrijnende verhalen waar wij en de medewerkers van het project erg van schrikken.

In ons project hebben we snel de eerste zorg verleend aan Mariam. Mariam kwam in een deken gewikkeld en de begeleiders hebben haar in bad gedaan en kleren gegeven. Eerst dachten ze nog dat ze niet meer kon lopen maar dat viel mee.

Het was erg wennen voor Mariam bij ons op het project. Zo moest ze bijvoorbeeld erg wennen aan het dragen van kleding in de nacht. Overdag ging het steeds beter op het project met Mariam al moest ze ook wennen aan de mensen op het project. We zagen dat Mariam steeds beter gin

g wennen op het project doordat ze bijvoorbeeld na 2 dagen veiligheid zocht bij de non veiligheid door bij de non op schoot te gaan zitten.

We zorgden goed voor Mariam en we hebben haar ook verwend door haar haren te föhnen en haar nagels te lakken. Dat vindt ze heerlijk!

Mariam heeft als beperkte geen makkelijk leven gehad zoals u hierboven leest. In ons project besteden we ook aandacht aan haar gedrag wat soms moeilijk te hanteren is op het project. Kwalijk nemen kunnen we dat gehandicapten niet. Ze worden erg slecht behandeld.

Mariam begint steeds meer zichzelf te worden en wordt met liefde omringt op ons project. Zo kan ze uitgroeien tot een mooie jonge vrouw. En zo als Mariam zijn er nog velen in Egypte die een  veilige en liefdevolle plek nodig hebben om een menswaardig bestaan te leven. Daarom is ons werk en uw steun zo hard nodig in Egypte.