Beste allemaal.

Hier een eerste berichtje van ons vanuit Egypte. Hiervoor hadden wij helaas nog geen internet.

Na een voorspoedige reis zijn we eerst een paar dagen in Cairo geweest. Daarna zijn we op reis gegaan naar onze eindbestemming: El Minia. Een rit van 3,5 uur (275 km) door de woestijn volgde.

Het bleek een hele opgave om ons huis te vinden in El Minia. Uiteindelijk wist iemand van de plaatselijke apotheek ons te leiden naar ons huis. De non met wie wij samenwerken had gelukkig ons huis schoon gemaakt zodat we snel konden beginnen met het inruimen van ons huis.

Inmiddels zijn wij al weer twee weken aan het werk in Egypte. Op dit moment werken we nog in een oud gebouw. Het nieuwe gebouw is nog niet klaar en er zijn nieuwe financiële middelen nodig om door te kunnen bouwen.

Op het project zijn we begonnen om de groepsleiding en de leidinggevende te trainen. Verder kijken we naar het niveau van de gehandicapten zodat we ze in de juiste werkklassen kunnen plaatsen. We zijn de voorbereidingen aan het treffen om een kaarsenwerkklas op te zetten omdat er veel vraag is naar kaarsen.

Verder zijn we begonnen met een hele nieuwe verkooplijn. De non is al actief op facebook en daar wordt al veel verkocht. Ook hopen we dat de non de plaatselijke winkels in El Minia en Cairo bereid vindt om spullen van het project te verkopen.

Wij genieten van het wonen in het zuiden en hopen jullie steeds op de hoogte te houden van ons werk hier.

Groeten Margreet en Marja

 

Categorieën: Nieuw gebouw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *