Beste allemaal.

Hier weer een bericht van ons. Hebben jullie goede paasdagen gehad? Gisteren was het  hier Palmpasen. Volgende week is het hier Pasen. En terwijl we dit schrijven is het de heilige week. Dat betekent dat er elke dag kerk is en vele mensen gaan daar naar toe. De non waarmee wij werken is er deze week niet omdat zij een week heeft van bezinning en bidden. De gehandicapten zijn een week naar hun familie. Wij hebben nu tijd om training te geven aan de teachers en zij zijn verder druk met het schoonmaken van de klassen en voorbereiden voor de komende maand.

Afgelopen periode zijn we druk geweest met het begeleiden van de teachers. Een maand geleden hebben wij regels opgesteld voor de klassen en het project. Zaterdag hebben we dit geëvalueerd en zij waren er blij mee. Voor de komende maand hebben wij ze nu de opdracht meegegeven om meer zelfstandig te gaan denken en oplossingen te gaan zoeken. Wij hebben de afspraak gemaakt dat ze bij ons mogen komen met een probleem, maar dan moeten ze ook over een oplossing na gedacht hebben. Dan gaan wij samen kijken of dit een goede oplossing is. Dit is een grote stap want dit zijn ze vanuit de cultuur niet gewend.

Wij blijven wel het probleem houden dat wij moeilijk teachers kunnen krijgen. Het imago om te werken met gehandicapten is slecht. Afgelopen week hadden we een nieuwe teacher die het maar 1 ½ dag volgehouden.

Afgelopen week is presidentsverkiezing geweest. De non is samen  met een stel teachers en een deel van de gehandicapten gaan stemmen. Hier moet je naar een overheidsdokter voor een verklaring dat je gehandicapt bent, deze dokter vraagt of je wilt trouwen, kan je je huis schoon maken en eten koken. Als je daar ja op antwoord wordt je normaal verklaard. Hierdoor schuift de overheid de verantwoording van zich af en het percentage gehandicapten in je land wordt daardoor laag gehouden. Ook is het een nadeel dat families nu denken dat ze kunnen trouwen en dat geeft soms best veel problemen.

Op dit moment ligt de bouw van het nieuwe gebouw stil. Er ligt een aanvraag voor geld bij een Egyptische zakenman. Na de Pasen horen wij daar meer van.  We hebben een gesprek aangevraagd bij de bisschop  om de situatie te bespreken.

 

Het weer is nogal wisselvallig. Wij hebben al 42 graden gehad maar dan was het de volgende dag weer gezakt naar 26 graden.  Zo kan het een week erg warm zijn en dan weer een week heerlijk weer. Afgelopen week was het zo warm en hebben daarna een zandstorm gehad.  Na het schoonmaken kwam je nog overal zand tegen. Dit is een indruk hoe ons huis eruit zag na de zandstorm, De wisselvallige temperaturen vergt erg veel van onze energie maar gelukkig kunnen we het goed volhouden.

Wij hebben ons huis in Scherpenzeel per juli verkocht. Wij zijn er blij mee maar zijn nu ons vaste plekje kwijt. Hoe en wat verder is voor ons ook nog onduidelijk.

Volgens afspraak hoopt Margreet eind mei naar Nederland te komen. Marja  blijft tot eind juni omdat wij veel veranderingen hebben doorgevoerd  op het project en er nog geen stabiliteit is om het project 4 maanden zonder begeleiding achter te laten.  Wij hopen dat dit eenmalig is en dat het project in de loop van komend jaar zelfstandiger wordt.

Groeten Margreet en Marja

Categorieën: Nieuw gebouw

1 reactie

Ria Blankenburgh · 3 mei 2018 op 11:31

Beste Marja en Margreet,
Lang niets van elkaar gehoord. Ik ben een paar jaar niet met mijn kraam opstap geweest. Vanwege operaties. Ik ging nog wel naar de Réveilweken van de club in Voorthuizen. Ik ben van plan om ermee te stoppen. Dit zal nog wel even duren, want ik heb nog genoeg voorraad. Alleen koop ik niets meer bij en in Voorthuizen kom je dan iedere keer met dezelfde spullen. Is het mogelijk om via jullie of via jullie gemeente wat producten te krijgen. Wat verschillende soorten? Ik ben jullie mailadres kwijt door een Windows update. Kun je mij mailen en wat afspreken met elkaar? Jullie zullen inmiddels wel veel andere producten hebben. Ik heb nog 2 beesten en wat tassenhangers. Ik hoor wel van jullie. Gr. Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *